Home > Recepten

Uskumru Papaz Yahnisis (koude makreel)

4 makrelen

3 eetlepels olijfolie

3 grote uien

3 grote wortelen

4 tenen knoflook

zout

3 dl tomatenpuree of 1 l tomatensap

1 theelepel paprikapoeder

1 citroen

peterselie

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Turks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de makrelen schoonmaken en schubben en haal er de kop af.

Geef daar, waar de rug het dikst is, 3 oppervlakkige inkepingen en dep de vis daarna droog.

Maak de uien en de wortelen schoon en blancheer ze.

Laat ze uitlekken en snijd ze grof.

Giet de olie in een braadslee of vuurvaste schaal, leg er de gesneden groenten op zodat ze een bed vormen onder de makrelen die daarop met de ingekeepte ruggen naar boven worden geschikt.

Leng de tomatenpuree aan met 7 dl water en roer er de geperste knoflook en het paprikapoeder door.

Giet dit mengsel over de vissen, leg er de peterselie op en strooi er zout en peper naar smaak over.

Dek de braadslee of pan met folie af en stoof de vissen gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.

Als de vis makkelijk van de graat loslaat en niet meer roze van kleur is, zijn de makrelen gaar.

Laat ze afkoelen en dien ze bestrooid met peterselie in de braadslee of

schaal op.

Geef er vers brood en parten citroen bij.

De baktijd is ± 30 minuten.