Home > Recepten

Usrumru dolmasi (gevulde makreel)

6 kleine makrelen

8 eetlepels olijfolie

3 fijngehakte uien

50 gr gemalen walnoten

50 gr gemalen hazenlnoten

2 eetlepels pijnappelpitten

75 gr rozijnen

1 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

mespuntje kaneel

4 eetlepels gehakte peterselie

2 eetlepels gehakte verse dille of 3 eetlepels gedroogde dille

2 geklopte eieren

25 gr droog broodkruim

3 citroenen, in dunne schijfjes gesneden
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Turks
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de makrelen schoon, was ze en droog ze goed af.

Maak 3 eetlepels olie heet in een koekenpan en fruit hierin de uien lichtbruin.

Doe alle noten erbij en bak 1 minuut.

Voeg dan de rozijnen, zout, peper, kaneel, peterselie en dille toe en kook 15 minuten door.

Laat alles afkoelen.

Vul de makrelen met dit mengsel en maak ze dicht met prikkers.

Verhit de resterende olie in een grote pan.

Haal de vis eerst door het ei en daarna door het broodkruim en bak ze niet te heet mooi bruin.

Leg ze op een schaal en garneer met citroen.