Levrek Firin (gevulde zeebaars) |
|
zeebaars of kabeljauw zout citroensap broodkruim selderij citroensap peterselie zout peper boter pittige verse tomatensaus |
|
BereidingZeebaars smaakt verrukkelijk, maar helaas is deze vis bij ons nogal zeldzaam. Met kabeljauw is het ook lekker en lukt het ook goed.In principe komt het erop neer dat de vis aan de buikzijde open wordt gesneden, uitgehaald en verder schoongemaakt. Na het afspoelen wordt de vis dan afgedroogd en van buiten stevig met zout en citroensap ingewreven. Terwijl dit intrekt, wordt de vulling van broodkruim, gesnipperde selderij, citroensap, grof gehakte peterselie, zout en versgemalen peper in ruim boter gaargebakken. Daarmee gevuld, wordt de vis weer netjes dichtgenaaid om in een beboterde vuurvaste schotel de oven in te gaan. Zodra de vis gaar is, wordt hij met een pittige verse tomatensaus overgoten, opgediend. |
Home > Recepten