Home > Recepten

Cacik 1 (komkommer met yoghurt)

3 komkommers (geschild en in blokjes gesneden)

¾ liter rechtsgedraaide yoghurt

6 teentjes knoflook uit de knijper

1/2 theelepel zout

vers gemalen zwarte peper

1 eetlepel gesmolten boter

1 eetlepel olie

1 eetlepel wijnazijn

2 eetlepels gehakte verse dille (of 1 eetlepels gedroogde dille)

2 eetlepels gehakte peterselie

1/2 kop gehakte walnoten

2 hardgekookte eidooiers (verkruimeld)
  • Omschrijving recept: Sausjes; Turks
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng alle ingredienten in een kom en laat het gerecht 1 uur koud worden in de koelkast.

Dien het op in ruime kommen en serveer er Turks brood of grof bruin brood bij.