Home > Recepten

Sesamringetje/Indische hapjes

1 blikje croissantdeeg (Danerolles, 270 gr)

1/4 theelepel saffraanpoeder

mespunt zout

1 ei, losgeklopt

4 verse rundersaucijsjes, vel verwijderd

1 eetlepel sesamzaadjes
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Indisch
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Deeg met saffraan doorkneden, in vieren delen en uitrollen tot 4 plakjes van 10 x 8 cm. Worstjes op deeg leggen, deeg er stevig omrollen en randen goed aandrukken. Deeg met ei bestrijken en met sesam bestrooien.

Rolletjes in 5 plakjes snijden en op bakplaat leggen. In oven 20-25 minuten op 200 °C bakken.

Notities

Variatiehapje: Indisch ringetje (warm)

Saucijsjes vervangen door 300 gr gehakt, rulgebakken met 1 theelepel Boemboe Sat‚-kruiden (Conimex). Deeg met 25 gr fijngehakte pinda's bestrooien.