Home > Recepten

Zalmscone (warm)/Shrimp-scone (warm)

25 gr boter

1 prei, fijngesneden

225 gr volkorenmeel

225 gr zelfrijzend bakmeel

zout, peper

1/2 theelepel bakpoeder

3 dl karnemelk

200 gr verse roomkaas

1 eetlepel citroensap

200 gr zalmsnippers

3 eetlepels fijngesneden dille



Voor de shrimpscones:

Gerookte zalm vervangen door 200 gr Hollandse garnalen. Garneren met 1/8 plakje limoen. Dille vervangen door 1 eetlepel fijngehakte kappertjes.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Prei in boter ± 5 minuten omscheppend bakken. Beide meelsoorten met ½ theelepel zout mengen, kuiltje in midden maken en bakpoeder erdoor mengen.

Afgekoelde prei en karnemelk erdoor mengen en goed kneden.

Uitrollen tot lap van ± 1 cm dik.

Met uitsteekvormpje (doorsnede 2 1/2 cm) 20 scones uit deeg steken en op bakplaat leggen. In oven op 200 °C in 15-18 minuten gaar bakken.

Roomkaas met citroensap losroeren en door zalm scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

Scones halveren en zalmmengsel erover verdelen. Met dille bestrooien.