Zalmscone (warm)/Shrimp-scone (warm) |
|
25 gr boter 1 prei, fijngesneden 225 gr volkorenmeel 225 gr zelfrijzend bakmeel zout, peper 1/2 theelepel bakpoeder 3 dl karnemelk 200 gr verse roomkaas 1 eetlepel citroensap 200 gr zalmsnippers 3 eetlepels fijngesneden dille Voor de shrimpscones: Gerookte zalm vervangen door 200 gr Hollandse garnalen. Garneren met 1/8 plakje limoen. Dille vervangen door 1 eetlepel fijngehakte kappertjes. |
|
BereidingPrei in boter ± 5 minuten omscheppend bakken. Beide meelsoorten met ½ theelepel zout mengen, kuiltje in midden maken en bakpoeder erdoor mengen.Afgekoelde prei en karnemelk erdoor mengen en goed kneden. Uitrollen tot lap van ± 1 cm dik. Met uitsteekvormpje (doorsnede 2 1/2 cm) 20 scones uit deeg steken en op bakplaat leggen. In oven op 200 °C in 15-18 minuten gaar bakken. Roomkaas met citroensap losroeren en door zalm scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Scones halveren en zalmmengsel erover verdelen. Met dille bestrooien. |
Home > Recepten