Home > Recepten

Cheddar-ster (warm)/Roquefort-ster (warm)

175 gr bloem

100 gr boter

mespunt cayennepeper

75 gr geraspte cheddar kaas

40 gr geraspte Parmezaanse kaas

1 losgeklopt ei

50 gr ontpitte zwarte olijven

3 ansjovisfilets, in reepjes

2 zongedroogde tomaten (potje), in stukjes

1 eetlepel olijfolie



Voor Roquefortster:

Cheddar en Parmezaanse kaas vervangen door 75 gr verkruimelde roquefort en 40 gr geraspte belegen kaas.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: -3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bloem en boter in blokjes tot kruimelige massa mengen. Peper, cheddar, Parmezaanse kaas en 1 eetlepel koud water erdoor roeren en tot soepel deeg kneden.

Deeg uitrollen tot ± 1 cm dik en uitsteekvormpje (doorsnede 25 cm) ± 40 sterren uitsteken. Op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met ei bestrijken.

Op sterren wat olijven, ansjovis of tomaat verdelen en dun met olijfolie bestrijken. In oven op 190 °C in 15-20 minuten goudbruin bakken.