Cheddar-ster (warm)/Roquefort-ster (warm) |
|
175 gr bloem 100 gr boter mespunt cayennepeper 75 gr geraspte cheddar kaas 40 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 losgeklopt ei 50 gr ontpitte zwarte olijven 3 ansjovisfilets, in reepjes 2 zongedroogde tomaten (potje), in stukjes 1 eetlepel olijfolie Voor Roquefortster: Cheddar en Parmezaanse kaas vervangen door 75 gr verkruimelde roquefort en 40 gr geraspte belegen kaas. |
|
BereidingBloem en boter in blokjes tot kruimelige massa mengen. Peper, cheddar, Parmezaanse kaas en 1 eetlepel koud water erdoor roeren en tot soepel deeg kneden.Deeg uitrollen tot ± 1 cm dik en uitsteekvormpje (doorsnede 25 cm) ± 40 sterren uitsteken. Op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met ei bestrijken. Op sterren wat olijven, ansjovis of tomaat verdelen en dun met olijfolie bestrijken. In oven op 190 °C in 15-20 minuten goudbruin bakken. |
Home > Recepten