Home > Recepten

Flensje/Italiaans flensje, Provençaals (warm)

100 gr bloem

2 theelepels Provençaalse kruiden

2 eetlepels fijngesneden bieslook

zout, peper

1 ei

3 dl halfvolle melk

1 prei, in lange repen van 1/2 cm breed

2 eetlepels olie

175 gr blauwschimmelkaas



Voor Italiaans flensje:

Gorgonzola vervangen door 2 bolletjes mozzarella. 2 gedroogde tomaat in reepjes erover verdelen. Garneren met basilicum.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes/Frans (Provençaals)/Italiaans
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bloem, kruiden, zout en peper mengen. Ei en melk in delen erdoor kloppen tot glad beslag.

Preirepen ± 2 minuten in kokend water onderdompelen, afspoelen en droogdeppen.

In grote koekepan wat olie verhitten en 24 kleine flensjes bakken, steeds 4 tegelijk.

Kaas in kleine plakjes snijden en op flensjes leggen.

Flensjes oprollen en met preireepje dichtbinden. Flensjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. In oven op 200 °C kaas in 4-5 minuten laten smelten.