Flensje/Italiaans flensje, Provençaals (warm) |
|
100 gr bloem 2 theelepels Provençaalse kruiden 2 eetlepels fijngesneden bieslook zout, peper 1 ei 3 dl halfvolle melk 1 prei, in lange repen van 1/2 cm breed 2 eetlepels olie 175 gr blauwschimmelkaas Voor Italiaans flensje: Gorgonzola vervangen door 2 bolletjes mozzarella. 2 gedroogde tomaat in reepjes erover verdelen. Garneren met basilicum. |
|
BereidingBloem, kruiden, zout en peper mengen. Ei en melk in delen erdoor kloppen tot glad beslag.Preirepen ± 2 minuten in kokend water onderdompelen, afspoelen en droogdeppen. In grote koekepan wat olie verhitten en 24 kleine flensjes bakken, steeds 4 tegelijk. Kaas in kleine plakjes snijden en op flensjes leggen. Flensjes oprollen en met preireepje dichtbinden. Flensjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. In oven op 200 °C kaas in 4-5 minuten laten smelten. |
Home > Recepten