Toast met worteltapenade/3-laagjestoast |
|
225 gr worteltjes 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel komijnzaadjes mespunt suiker 3 eetlepels vers sinaasappelsap 2 eetlepels Griekse yoghurt (potje) 750 gr bloedworst, in 8 plakken 6 sneetjes volkorenbrood zout, versgemalen peper 25 gr boter Voor 3-laagjestoast (koud!): Bloedworst vervangen door osseworst (niet bakken) en wortelpuree op smaak brengen met nootmuskaat. |
|
BereidingWortel met olie, komijn, suiker en sinaasappelsap 12-15 minuten koken.Wortel met aanhangend vocht en yoghurt pureren. Uit elke plak bloedworst 3 rondjes steken. Bloedworst in droge koekepan aan beide zijden 5-6 minuten bakken. Brood roosteren en met uitsteekvormpje (doorsnede 5 cm) 24 rondjes uitsteken. Toast met boter besmeren en bloedworst erop leggen. Worteltapenade erover verdelen. Peper erboven malen. |
Home > Recepten