Home > Recepten

Toast met worteltapenade/3-laagjestoast

225 gr worteltjes

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel komijnzaadjes

mespunt suiker

3 eetlepels vers sinaasappelsap

2 eetlepels Griekse yoghurt (potje)

750 gr bloedworst, in 8 plakken

6 sneetjes volkorenbrood

zout, versgemalen peper

25 gr boter



Voor 3-laagjestoast (koud!):

Bloedworst vervangen door osseworst (niet bakken) en wortelpuree op smaak brengen met nootmuskaat.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wortel met olie, komijn, suiker en sinaasappelsap 12-15 minuten koken.

Wortel met aanhangend vocht en yoghurt pureren.

Uit elke plak bloedworst 3 rondjes steken. Bloedworst in droge koekepan aan beide zijden 5-6 minuten bakken.

Brood roosteren en met uitsteekvormpje (doorsnede 5 cm) 24 rondjes uitsteken.

Toast met boter besmeren en bloedworst erop leggen. Worteltapenade erover verdelen. Peper erboven malen.