Crumbly kipstick/Ketjap-gemberspiesje (warm) |
|
200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje) 1 rood pepertje, fijngesneden 2 teentjes knoflook 4 eetlepels basilicumblaadjes 400 gr kipfilets, in 48 blokjes 25 gr geraspte Parmezaanse kaas 25 gr broodkruimels 1 eetlepel fijngesneden peterselie zout, peper Voor ketjap-gemberspiesje: 400 gr varkenshaas in blokjes marineren in 1 dl olie, 1/2 dl ketjap manis, 1 theelepel gembersiroop, zout en peper. Broodmengsel weglaten. |
|
BereidingTomaat met aanhangende olie, pepertje, knoflook en basilicum pureren.Over kipblokjes verdelen en ± 2 uur in koelkast marineren. Kipblokjes aan 24 satestokjes rijgen, met marinade bestrijken en op bakplaat leggen. Kaas, broodkruim, peterselie, zout en peper mengen en over spiesjes strooien. In oven op 190 °C spiesjes 10-12 minuten bakken. NotitiesKetjap-gemberspiesje is lekker met tomaten-chilidip |
Home > Recepten