Home > Recepten

Lamskebab 3/Kip-kebab

450 gr lamsgehakt

1 theelepel koriander, 1 theelepel komijn en 1 mespunt chilipoeder

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel fijngehakte koriander

geraspte schil van 1 citroen

zout, peper

fituurolie



Voor kipkebab: Gehakt vervangen door 450 gr kipgehakt.
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Kipgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 30
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Gehakt met gemalen koriander, komijn, chilipoeder, tomatenpuree, verse koriander, citroenschil, zout en peper pureren. Hiervan ± 35 ovale balletjes van ± 1 1/2 cm rollen.

Olie verhitten en steeds een deel van de balletjes in 3-4 minuten goudbruin frituren. Aan saté-stokjes steken.