Home > Recepten

Soezen veggie-style (koud)/Mascarponesoesjes

1/2 pakje mix voor soezen (Baukje, inh. 90 gr)

1 ei

125 gr boter

3 sjalotten, gesnipperd

400 gr champignons, fijngesneden

1-2 eetlepels citroensap

zout, peper

2 takjes peterselie, fijngesneden



Variatiehapje: Mascarpone-soesje (koud)

Soesjes vullen met mengsel van 150 gr mascarpone losgeroerd met 2 eetlepels pesto, zout en peper.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Van soezenmix, ei en 1/2 dl water volgens aanwijzingen op pak 12 soezen bakken.

Vulling: sjalotten in 30 gr boter 1 minuut bakken. Champignons al omscheppend ± 10 minuten meebakken tot bijna alle vocht is verdampt. Met citroensap, zout en peper op smaak brengen. Iets laten afkoelen. Peterselie en rest van boter erdoor roeren. In koelkast koud laten worden.

Soesjes vullen met champignonvulling.