Home > Recepten

Aubergine-puntje (warm)/Asperge-puntje (warm)

1 kleine ui, gesnipperd

25 gr boter

1/2 grote aubergine, in blokjes

zout, peper

30 gr bloem

2 dl melk

1 eidooier

6 halve walnoten, grofgehakt

1 blikje pizzadeeg (Danerolles, 270 gr)



Variatiehapje: Asperge-puntje (warm)

Aubergine vervangen door 6 in stukjes gesneden groene asperges ( 10 minuten voorgekookt).
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ui in boter 5 minuten bakken. Aubergine toevoegen, met zout bestrooien en 5 minuten roerbakken. Uit pan scheppen.

Bloem door bakvet roeren en 3 minuten garen. Melk toevoegen, aan de kook brengen en glad roeren.

Van vuur af 1 eidooier erdoor kloppen. Auberginemengsel, noten, zout en peper erdoor scheppen.

Deeg afrollen. Hieruit 16 vierkantjes van 5 cm snijden. Vulling erover verdelen. Deeg schuin dubbelvouwen en randen met water goed op elkaar plakken. Driehoekjes op bakplaat met eidooier bestrijken.

In oven op 200 C 20 minuten bakken.