Aubergine-puntje (warm)/Asperge-puntje (warm) |
|
1 kleine ui, gesnipperd 25 gr boter 1/2 grote aubergine, in blokjes zout, peper 30 gr bloem 2 dl melk 1 eidooier 6 halve walnoten, grofgehakt 1 blikje pizzadeeg (Danerolles, 270 gr) Variatiehapje: Asperge-puntje (warm) Aubergine vervangen door 6 in stukjes gesneden groene asperges (± 10 minuten voorgekookt). |
|
BereidingUi in boter ± 5 minuten bakken. Aubergine toevoegen, met zout bestrooien en ± 5 minuten roerbakken. Uit pan scheppen.Bloem door bakvet roeren en ± 3 minuten garen. Melk toevoegen, aan de kook brengen en glad roeren. Van vuur af 1 eidooier erdoor kloppen. Auberginemengsel, noten, zout en peper erdoor scheppen. Deeg afrollen. Hieruit 16 vierkantjes van 5 cm snijden. Vulling erover verdelen. Deeg schuin dubbelvouwen en randen met water goed op elkaar plakken. Driehoekjes op bakplaat met eidooier bestrijken. In oven op 200 °C ± 20 minuten bakken. |
Home > Recepten