Home > Recepten

Canapé met zeeschelpen (warm)/Fruits de mer-canapé

2 plakjes bladerdeeg

1 eidooier, losgeklopt

20 gr boter

1 struikje witlof, in reepjes

1 theelepel suiker

sap van 1 citroen

zout, peper

3 eetlepels crème fraîche

3 eetlepels olie

8 St. Jacobsschelpen

1 dl droge witte wijn

2 eetlepels droge witte vermouth



Variatiehapje: Fruits de mer-canapé (warm)

St. Jacobsschelpen vervangen door 150 gr gekookte gemengde zeevruchten, bijv. mosselen, garnalen, inktvisringen.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Schelpdiergerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Deegplakjes in vieren snijden en op bakplaat leggen. Met vork diep inkerven en met eidooier bestrijken. In oven op 200 °C deeg ± 15 minuten bakken. Laten afkoelen en in 2 lagen snijden.

In boter witlof met suiker en citroensap op hoog vuur ± 5 minuten roerbakken. Crème fraîche, zout en peper erdoor roeren.

In olie St. Jacobsschelpen ± 4 minuten roerbakken. Wijn en vermouth toevoegen en omscheppend nog ± 3 minuten verwarmen. St. Jacobsschelpen door witlof scheppen en tussen deegplakjes scheppen.