Canapé met zeeschelpen (warm)/Fruits de mer-canapé |
|
2 plakjes bladerdeeg 1 eidooier, losgeklopt 20 gr boter 1 struikje witlof, in reepjes 1 theelepel suiker sap van 1 citroen zout, peper 3 eetlepels crème fraîche 3 eetlepels olie 8 St. Jacobsschelpen 1 dl droge witte wijn 2 eetlepels droge witte vermouth Variatiehapje: Fruits de mer-canapé (warm) St. Jacobsschelpen vervangen door 150 gr gekookte gemengde zeevruchten, bijv. mosselen, garnalen, inktvisringen. |
|
BereidingDeegplakjes in vieren snijden en op bakplaat leggen. Met vork diep inkerven en met eidooier bestrijken. In oven op 200 °C deeg ± 15 minuten bakken. Laten afkoelen en in 2 lagen snijden.In boter witlof met suiker en citroensap op hoog vuur ± 5 minuten roerbakken. Crème fraîche, zout en peper erdoor roeren. In olie St. Jacobsschelpen ± 4 minuten roerbakken. Wijn en vermouth toevoegen en omscheppend nog ± 3 minuten verwarmen. St. Jacobsschelpen door witlof scheppen en tussen deegplakjes scheppen. |
Home > Recepten