Home > Recepten

Zalmcakeje/Garnalencakeje

350 gr zalmfilet

100 gr gekookte aardappel, gepureerd

1 1/2 dl melk

1 ei, gesplitst

2 eetlepels fijngesneden peterselie

1 eetlepel citroensap

zout, peper

50 gr witbroodkruimels

5 eetlepels olie



Variatiehapje: Garnalencakeje

Zalm vervangen door 350 gr fijngehakte Noorse garnalen. Serveren met avocado-dip
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 30
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zalm in heet water tegen kook aan in ± 8 minuten gaar pocheren. Laten afkoelen, huid en graatjes verwijderen.

Vis kleinsnijden en mengen met aardappel, eidooier, peterselie, citroensap, zout en peper. Hiervan ± 30 afgeplatte balletjes vormen.

Eiwit loskloppen. Cakejes door eiwit halen en door broodkruim wentelen. Cakejes in hete olie in ± 4 minuten rondom bruin bakken.

Warm serveren met mango-salsa.