Zalmcakeje/Garnalencakeje |
|
350 gr zalmfilet 100 gr gekookte aardappel, gepureerd 1 1/2 dl melk 1 ei, gesplitst 2 eetlepels fijngesneden peterselie 1 eetlepel citroensap zout, peper 50 gr witbroodkruimels 5 eetlepels olie Variatiehapje: Garnalencakeje Zalm vervangen door 350 gr fijngehakte Noorse garnalen. Serveren met avocado-dip |
|
BereidingZalm in heet water tegen kook aan in ± 8 minuten gaar pocheren. Laten afkoelen, huid en graatjes verwijderen.Vis kleinsnijden en mengen met aardappel, eidooier, peterselie, citroensap, zout en peper. Hiervan ± 30 afgeplatte balletjes vormen. Eiwit loskloppen. Cakejes door eiwit halen en door broodkruim wentelen. Cakejes in hete olie in ± 4 minuten rondom bruin bakken. Warm serveren met mango-salsa. |
Home > Recepten