Home > Recepten

Zalm-rotolo (koud)/Rosbief-rototo (koud)

400 gr sperziebonen

2 eieren

150 gr bloem

zout

± 2 1/2 dl melk

50 gr boter

250 gr plakjes gerookte zalm

sap van 1/2 citroen



Variatiehapje: Rosbief-rotolo (koud)

Zalm vervangen door 150 gr plakjes rosbief en sperziebonen door 400 gr broccoli (gekookt en fijngesneden).
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Sperziebonen in ± 15 minuten beetgaar koken.

Ei losroeren met bloem en mespunt zout. Melk in delen toevoegen en tot glad beslag kloppen. In boter van beslag 12 flensjes bakken.

Over flensje 1/6 deel van zalm verdelen, flensje erop leggen en 1/6 deel van bonen erover verdelen.

Oprollen en stevig in huishoudfolie wikkelen. Zo nog 5 rolletjes maken.

± 1 uur in koelkast wegzetten. Rolletjes in 4 plakken snijden en met citroensap besprenkelen.