Home > Recepten

Green roll met garnalen (koud)

100 gr mager gerookt spek, in plakjes

zout, peper

2 tomaten, ontveld, in kleine blokjes

1 1/4 dl zure room

paar grote slabladeren

24 grote kreeftgarnalen

1 doosje tuinkers

1 doosje alfalfa
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In droge koekenpan spek in ± 15 minuten zachtjes krokant bakken. Spek op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen. Spek, zout, peper en blokjes tomaat door zure room mengen.

Van sla 24 lange repen van 4 cm breed snijden. Op begin van elke slareep garnaal leggen. Op elke garnaal lepeltje zure roommengsel scheppen. Plukje tuinkers en plukje alfalfa erop leggen.

Sla met vulling oprollen en met cocktailprikker vastzetten.

Koel bewaren.

De ijsbergsla-rolletjes kunnen enkele uren voor het serveren worden bereid.

Serveer de rolletjes op kamertemperatuur.