Home > Recepten

Verscholen ei (koud)

100 gr verse spinazieblaadjes

500 gr kipgehakt

zout, peper

1 sjalotje, fijngesneden

2 eetlepels fijngesneden bieslook

2 theelepels mosterd

1 rauw ei

6 hardgekookte kleine eieren

wat broodkruim of paneermeel

5 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spinazie in bodempje kokend water ± 5 minuten koken. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Vocht goed eruit drukken. Spinazie fijnhakken.

Gehakt, spinazie, zout, peper, sjalotje, bieslook, mosterd en rauw ei door elkaar mengen. Gehaktmengsel in 6 porties verdelen. Tot balletjes vormen en plat drukken.

Hardgekookt ei erop leggen en gehakt om ei drukken. Verstopte eieren door broodkruim of paneermeel wentelen.

Olie verhitten en verstopte eieren in ± 15 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen.

De verscholen eieren kunnen 1 dag van te voren bereid worden. Serveer de eieren op kamertemperatuur.