Verscholen ei (koud) |
|
100 gr verse spinazieblaadjes 500 gr kipgehakt zout, peper 1 sjalotje, fijngesneden 2 eetlepels fijngesneden bieslook 2 theelepels mosterd 1 rauw ei 6 hardgekookte kleine eieren wat broodkruim of paneermeel 5 eetlepels olie |
|
BereidingSpinazie in bodempje kokend water ± 5 minuten koken. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Vocht goed eruit drukken. Spinazie fijnhakken.Gehakt, spinazie, zout, peper, sjalotje, bieslook, mosterd en rauw ei door elkaar mengen. Gehaktmengsel in 6 porties verdelen. Tot balletjes vormen en plat drukken. Hardgekookt ei erop leggen en gehakt om ei drukken. Verstopte eieren door broodkruim of paneermeel wentelen. Olie verhitten en verstopte eieren in ± 15 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. De verscholen eieren kunnen 1 dag van te voren bereid worden. Serveer de eieren op kamertemperatuur. |
Home > Recepten