Stapel-sandwich, Italiaanse (koud) |
|
50 gr boter 200 gr verse roomkaas 1 eetlepel fijngesneden basilicum 10 zwarte olijven, ontpit 20 groene olijven, ontpit ± 10 gr ansjovisfilets (blik), uitgelekt 1 theelepel scherpe Franse mosterd 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt 4 zongedroogde tomaten, uitgelekt 1 eetlepel olijfolie zout, peper 20 plakjes salami van 1/2 cm dik 10 dunne witte boterhammen |
|
BereidingBoter, 75 gr roomkaas en basilicum door elkaar roeren.125 gr roomkaas, zwarte olijven, 10 groene olijven, ansjovisfilets, mosterd, kappertjes, zongedroogde tomaten en olijfolie tot pasta pureren. Op smaak brengen met zout en peper. 10 plakjes salami met basilicumboter besmeren. Uit elk sneetje brood rondje snijden ter grootte van salamiplakjes. Brood op besmeerde plakjes salami leggen. Op resterende 10 plakjes salami dikke laag olijvencrčme smeren. Plakjes salami met besmeerde kant op brood leggen. Met behulp van bloemvormig uitsteekvormpje 10 bloemen uit sandwiches steken. Aan 10 cocktailprikkers groene olijf steken en door sandwiches steken. Bereid de sandwiches zo kort mogelijk voor het serveren. |
Home > Recepten