Bagels 3 |
|
20 gr verse gist 3 eetlepels suiker 1/2 theelepel zout ± 800 gr bloem |
|
BereidingGist en suiker oplossen in 450 ml handwarm water. ± 5 minuten laten staan. Bloem (beetje achterhouden) en zout mengen, kuiltje in midden maken. Gistmengsel in kuiltje schenken. In ± 15 minuten tot stevig, maar niet te droog deeg kneden (eventueel wat bloem toevoegen).Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg in 10 stukken delen. Elk deel uitrollen tot vingerdikke staaf van ± 15 cm. Staafjes tot cirkel buigen, uiteinden met water aan elkaar plakken. Bagels afgedekt met vochtige doek op warme plaats 20-30 minuten laten rijzen. Ruim water aan de kook brengen. Bagels 15 seconden in water onderdompelen. Laten uitlekken. Bagels op bakblik leggen. In midden van oven in 30-35 minuten goudbruin bakken. NotitiesBagels kunnen van te voren bereid worden; vries de bagels in zodra ze afgekoeld zijn. De ochtend voor de het buffet uit de vriezer halen.Bagels zijn van origine Oosteuropees-joodse broodjes. In grote steden kunt u ze vaak kant en klaar kopen. De Amerikanen eten ze bij voorkeur met een royale laag roomkaas ertussen. Benodigdhedenextra nodig: groot bakblik, ingevet |
Home > Recepten