Home > Recepten

Bagels 3

20 gr verse gist

3 eetlepels suiker

1/2 theelepel zout

± 800 gr bloem
  • Omschrijving recept: Brood
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Gist en suiker oplossen in 450 ml handwarm water. ± 5 minuten laten staan. Bloem (beetje achterhouden) en zout mengen, kuiltje in midden maken. Gistmengsel in kuiltje schenken. In ± 15 minuten tot stevig, maar niet te droog deeg kneden (eventueel wat bloem toevoegen).

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Deeg in 10 stukken delen. Elk deel uitrollen tot vingerdikke staaf van ± 15 cm. Staafjes tot cirkel buigen, uiteinden met water aan elkaar plakken. Bagels afgedekt met vochtige doek op warme plaats 20-30 minuten laten rijzen.

Ruim water aan de kook brengen. Bagels 15 seconden in water onderdompelen. Laten uitlekken.

Bagels op bakblik leggen. In midden van oven in 30-35 minuten goudbruin bakken.

Notities

Bagels kunnen van te voren bereid worden; vries de bagels in zodra ze afgekoeld zijn. De ochtend voor de het buffet uit de vriezer halen.

Bagels zijn van origine Oosteuropees-joodse broodjes. In grote steden kunt u ze vaak kant en klaar kopen. De Amerikanen eten ze bij voorkeur met een royale laag roomkaas ertussen.

Benodigdheden

extra nodig: groot bakblik, ingevet