Home > Recepten

Bagels 3

20 gr verse gist

3 eetlepels suiker

1/2 theelepel zout

800 gr bloem
  • Omschrijving recept: Brood
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Gist en suiker oplossen in 450 ml handwarm water. 5 minuten laten staan. Bloem (beetje achterhouden) en zout mengen, kuiltje in midden maken. Gistmengsel in kuiltje schenken. In 15 minuten tot stevig, maar niet te droog deeg kneden (eventueel wat bloem toevoegen).

Oven voorverwarmen op 200 C.

Deeg in 10 stukken delen. Elk deel uitrollen tot vingerdikke staaf van 15 cm. Staafjes tot cirkel buigen, uiteinden met water aan elkaar plakken. Bagels afgedekt met vochtige doek op warme plaats 20-30 minuten laten rijzen.

Ruim water aan de kook brengen. Bagels 15 seconden in water onderdompelen. Laten uitlekken.

Bagels op bakblik leggen. In midden van oven in 30-35 minuten goudbruin bakken.

Notities

Bagels kunnen van te voren bereid worden; vries de bagels in zodra ze afgekoeld zijn. De ochtend voor de het buffet uit de vriezer halen.

Bagels zijn van origine Oosteuropees-joodse broodjes. In grote steden kunt u ze vaak kant en klaar kopen. De Amerikanen eten ze bij voorkeur met een royale laag roomkaas ertussen.

Benodigdheden

extra nodig: groot bakblik, ingevet