Home > Recepten

Kipfilet met ananaschutney, gerookte (koud)

1 blikje ananasstukjes (netto 227 gr)

1 bosuitje

1 kleine citroen

1 eetlepel suiker

zout, peper

1 theelepel koriander

1 theelepel sambal oelek

2 eetlepels gemalen kokos

1 kipfilet fumé (± 125 gr)

toastjes of sneetjes geroosterd (bruin) brood
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kipgerechten; Chutneys
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In zeef boven kom ananasstukjes laten uitlekken (sap bewaren). Stukjes heel klein snijden.

Bosuitje schoonmaken, witte deel snipperen en groene deel in ringetjes snijden.

Citroen halveren en uitpersen.

In pan ananassap, citroensap, suiker, zout, peper, koriander, sambal en bosuisnippers aan de kook brengen en onafgedekt ± 3 minuten laten koken.

Van vuur af ananasstukjes en kokos erdoor mengen. Mengsel ± 30 minuten laten afkoelen.

Bosuiringetjes door mengsel roeren (= ananaschutney).

Kipfilet in 16 stukjes snijden en op toastjes of stokbrood leggen.

Ananaschutney erop scheppen.