Home > Recepten

Toast met tomatenmayonaise en sardines (koud)

1 blikje sardines in olie (netto 120 gr)

1 vleestomaat

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel tomatenketchup

3 druppels tabasco

1 teentje knoflook

16 toastjes

3 takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Sardines in 16 stukjes snijden en uitspreiden op keukenpapier.

In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.

In kom mayonaise, ketchup en tabasco door elkaar mengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor roeren, zodat gladde saus ontstaat. Tomaatblokjes erdoor mengen.

Tomaatmayonaise op toastjes smeren. Op elk toastje 1 stukje sardine leggen. Garneren met kleine takjes peterselie.