Home > Recepten

Escargotsragoûtpasteitje (warm)

1 blikje escargots (netto 212 gr)

2 dozen mini-pasteibakjes

50 gr kruidenboter

2 eetlepels room culinair

2 theelepels allesbinder

zout, peper

2 eetlepels rode imitatiekaviaar (potje)

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Slakkengerechten; Ragoût; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.

In zeef boven kom escargots laten uitlekken en in kleine stukjes snij- den; vocht bewaren.

Pasteibakjes in midden van oven ± 5 minuten verwarmen.

In pan boter verhitten, escargots, 2 eetlepels van escargotsvocht en room toevoegen en onafgedekt ± 1 minuut koken. Al roerend allesbinder toevoegen en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat.

Saus op smaak brengen met zout en peper en ragoût in bakjes scheppen.