Home > Recepten

Aardappelkoekje met gerookte zalm (warm)

2 aardappels ( 350 gr, vastkokend)

1 eierdooier

1 eetlepel bloem

zout, peper

2 1/2 eetlepel olie

1 schaaltje gerookte zalmfilet (100 gr)

2 eetlepels zure room

2 eetlepels rode imitatiekaviaar (potje)

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Visgerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Aardappelen schillen, wassen en boven kom fijnraspen. Dooier, bloem, zout en peper erdoor mengen en aardappelmengsel in 8 porties verdelen.

In koekepan met anti-aanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten, aardappelkoekjes in pan scheppen en met bolle kant van een natgemaakte eetlepel platdrukken. Aardappelkoekjes in 10 minuten gaar bakken, halverwege keren en rest van olie toevoegen.

Koekjes uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.

Zalm in 8 repen snijden en op elk aardappelkoekje reepje zalm leggen.

Garneren met zure room en kaviaar.