Home > Recepten

Kaasscone met mosterdboter (warm)

250 gr bloem

2 1/2 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel zout

1 ei

1 ¾ dl melk

30 gr zachte boter

1 theelepel mosterdpoeder

120 gr geraspte belegen kaas
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Hartig gebak; Borrelhapjes; Boters
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Bloem, bakpoeder en zout zeven. Ei loskloppen met 1 1/2 dl melk en samen met boter, mosterdpoeder en 80 gr kaas door bloemmengsel roeren. Met handen tot glad deeg kneden. Deeg uitrollen tot lap van 2 cm dik. Met uitsteekvorm cirkels uit deeg steken. Deeg dat overblijft weer samenvoegen en uitrollen en daaruit opnieuw cirkels steken, tot deeg is opgebruikt. Deegcirkels op bakplaat leggen, met rest van melk bestrijken en met 40 gr kaas bestrooien.

Scones in midden van oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar bakken.

Scones even op rooster laten afkoelen en warm of lauwwarm serveren met mosterd- of kruidenboter.

Benodigdheden

extra nodig: ronde uitsteekvorm met gekartelde rand ± 6 cmØ, ingevette bakplaat