Home > Recepten

Chaschuechli, Greijerzer (kaassouffléetje)

4 plakjes bladerdeeg

200 g geraspte gruyère

1 lepel bloem

1 dl slagroom

1 ei

zout

peper

nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten; Zwitsers
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

4 plakjes bladerdeeg in vieren snijden en vormpjes met deeg bekleden.

Voor de vulling: 200 gr geraspte gruyère, 1 eetlepel bloem, 1 dl slagroom, 1 ei, zout, peper en nootmuskaat door elkaar roeren.

Een flinke lepel vulling in de vormpjes scheppen en ze ± 25 minuten in het midden van de oven op 180 °C bakken.

Notities

Heerlijk bij de borrel zijn deze kleine kaassouffléetjes. In Zwitserland hebben ze de bijna onuitspreekbare naam 'Greijerzer chaschuechli'. Een kleine muffinvorm is handig, maar u kunt ze natuurlijk ook in losse vormpjes bakken.