Uova Toscane (ei met tapenade) |
|
125 gr ansjovisfilets, ingelegd in zout 350 gr zwarte olijven, ontpit 150 gr kappertjes, uitgelekt 1-3 eetlepels citroensap ± 2 dl olijfolie zout, peper 6 hardgekookte eieren 2 takjes peterselie, fijngehakt 1 takje basilicum, fijngehakt 1 teentje knoflook 2 bossen rucola |
|
BereidingAnsjovis onder stromend water afspoelen, daarna droogdeppen.Ansjovis, olijven en kappertjes pureren. 1 eetlepel citroensap en zoveel olie toevoegen tot smeuïg mengsel ontstaat. Tapenade op smaak brengen met nog wat citroensap en peper. Eieren pellen en in lengte halveren. Dooiers eruit wippen en fijnprakken. Mengen met peterselie, basilicum, uitgeperste knoflook, peper en tapenade. Halve eieren royaal met dit mengsel vullen. Eieren als krans op schaal schikken. 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap met zout en peper kloppen. Rucola erdoor scheppen en in midden op schaal scheppen. (Eventueel garneren met bloemetjes van rucola.) NotitiesKoel serveren met plakken geroosterd boerenbrood. |
Home > Recepten