Home > Recepten

Chickenstrips, Cajun (warm)

voor cajun-kruidenmengsel:

1 eetlepel paprikpoeder

2 1/2 theelepel zout

1 theelepel uipoeder

1 theelepel knoflook

1 theelepel cayennepeper

theelepel witte peper

theelepel zwarte peper

1/2 theelepel oregano

1/2 theelepel dragon

1/2 theelepel tijm



voor de kip:

300 gr kipfilet, in 24 reepjes

3 eetlepels olijfolie



voor de curry-dip:

2 dl mayonaise

eetlepel curry-saus (fles)

1/2 eetlepel citroensap

stukje komkommer, geschild en geraspt
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Borrelhapjes; Cajun
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Alle ingredienten voor kruidenmengsel mengen.

Kip met 2 theelepels van de cajunkruiden omschudden. Olie verhitten en de kip in 3 minuten rondom bruin bakken. Vuur temperen en kip in 10 minuten door en door gaar bakken.

Voor curry-dip: mayonaise, curry-saus, citroensap en komkommer mengen. Kip serveren met curry-dip.

In luchtdichte pot is het kruidenmengsel 3 maanden houdbaar.