Spinazietaart 2 |
|
1 pak witbroodmix (500 gr, Koopmans) 25 gr boter 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel nootmuskaat 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden 1 ei, losgeklopt 150 gr bakbacon, in reepjes 1 kg (wilde) spinazie 2 teentjes knoflook 6 eieren ± 2 1/2 dl melk zout, peper 150 gr Deense mozzarella, in stukjes bloem |
|
BereidingVan broodmix, boter, kruiden en 3 dl lauwwarm water deeg kneden en laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing op het pak.In droge koekenpan bacon in ± 10 minuten zachtjes uitbakken. In ruim kokend water spinazie ± 2 minuten koken. In vergiet onder koud water afspoelen. Laten uitlekken en fijnsnijden. Vocht er goed uitdrukken. Knoflook boven bacon uitpersen. Spinazie toevoegen. Eieren met melk, zout en peper loskloppen. Van vuur af eimengsel en kaas door spinaziemengsel roeren. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakvorm (Ø 30 cm) invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg dun uitrollen. Uit deeg ronde lap Ø 32 cm (deksel) en ronde lap í 36 cm snijden. Uit restjes deeg bloemetjes snijden. Vorm bekleden met grootste lap. Vulling erin scheppen. Afdekken met deksel. Rand over deksel vouwen en goed aandrukken. In midden van deksel met appelboor tot aan vulling gaatje maken (schoorsteentje). Bloemetjes bestrijken met losgeklopt ei en op deksel leggen. Deksel bestrijken met ei. In midden van oven taart in ± 45 minuten goudbruin en gaar bakken. (Als taart te bruin wordt, afdekken met aluminiumfolie, schoorsteentje vrijlaten.) |
Home > Recepten