Gehakttaartje, Italiaans (warm) |
|
8 plakjes diepvries bladerdeeg 2 eetlepels olijfolie 2 uien, gesnipperd 500 gr lamsgehakt 1 blik gepelde tomaten (± 400 gr) 10 blaadjes verse basilicum zout, peper 150 gr Hollandse geitenkaas 4 kleine tomaten, in dunne plakjes basilicum om te garneren |
|
BereidingOven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien.In koekenpan olie verhitten. Ui ± 3 minuten zachtjes bakken. Gehakt en tomaten met vocht toevoegen en ± 10 minuten bakken. Basilicum erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaas in kleine blokjes snijden en door gehakt scheppen. Taartvormpjes (doorsnede ± 12 cm) invetten. Plakjes bladerdeeg iets uitrollen. Vormpjes ermee bekleden. Overhangend deeg afsnijden. Gaatjes in bodems prikken. Gehaktmengsel over vormpjes verdelen en aandrukken. Plakjes tomaat erop leggen. Bestrooien met zout en peper. In midden van oven taartjes in ± 30 minuten bakken. Laten afkoelen. Uit vormpjes nemen en garneren met blaadjes basilicum. Benodigdhedenextra nodig: 8 kleine taartvormpjes (doorsnede ± 12 cm) |
Home > Recepten