Home > Recepten

Haringsalade in deegbakje (koud)

2 zoute haringen

1 gekookt bietje

1 groene appel

1 grote augurk

1 eetlepel balsamico-azijn

2 eetlepels crème fraîche

versgemalen zwarte peper, zout

1 pak mini-deegbakjes (kant-en-klaar)

50 gr veldsla

paar sprietjes bieslook

eventueel 1 rood uitje
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De staartjes van de haringen verwijderen, ze schoonvegen met keukenpapier en in kleine stukjes snijden.

Het bietje stropen en in blokjes snijden, de ongeschilde appel en de augurk in even grote blokjes snijden en dit alles met de haringstukjes omscheppen.

Van de azijn met de crème fraîche een sausje kloppen en dit op smaak maken met peper en zout.

De mini-deegbakjes bekleden met veldsla, de salade erover verdelen en er een lepeltje saus op scheppen. Met bieslook garneren en eventueel met wat fijngehakte ui bestrooien.