Champignons, gevulde 2 (koud) |
|
16 grote champignons vers, gezeefd citroensap van 1 citroen 4 eetlepels kikkererwten (blik) 1 eetlepel olijfolie 8 ansjovisrolletjes 75 gr verse roomkaas 40 gr gorgonzola zout, versgemalen zwarte peper, paprikapoeder takje verse dille |
|
BereidingDe champignons schoonvegen of borstelen, de steeltjes eraf snijden en de hoedjes 5 minuten in een kommetje met citroensap leggen.Voor de ene vulling de kikkererwten pureren en vermengen met de olijfolie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper en tot een smeuïge massa roeren. Voor de andere vulling de roomkaas losroeren met de gorgonzola en op smaak maken met zout en peper. De champignonhoedjes goed droogdeppen met keukenpapier. Acht ervan vullen met de erwtenpuree en met een ansjovisrolletje garneren, de overige acht met het kaasmengseltje vullen, met paprikapoeder bestrooien en met een takje dille garneren. Op een schaal presenteren. |
Home > Recepten