Home > Recepten

Zalmtartaar-roggetje en zalmrolletje (koud)

200 gr zalmsnippers

1 bosuitje

1 rijpe avocado

2 eetlepels vers, gezeefd limoensap

zout, versgemalen zwarte peper

16 roggebroodrondjes of 8 sneetjes donker roggebrood

paar takjes verse koriander

50 gr gerookte zalm

2 eetlepels dragonmosterd

25 gr waterkers

50 gr gekookte rijst
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De zalmsnippers, het wit van het bosuitje en het vruchtvlees van de avocado grof hakken. Het limoensap erdoor roeren en de tartaar op smaak maken met zout en royaal versgemalen peper.

Het groen van het bosuitje in dunne ringetjes snijden.

Als u sneetjes roggebrood gebruikt, deze doormidden snijden.

De zalmtartaar over het roggebrood verdelen en met bosuiringetjes bestrooien. Met een takje koriandergroen garneren.

Voor de rolletjes de zalm een beetje overlappend aan elkaar leggen tot een rechthoek en met de mosterd bestrijken.

De steeltjes van de waterkers afsnijden en de zalm met de blaadjes beleggen, de rijst erover verdelen.

Het geheel strak oprollen, in plasticfolie wikkelen en 10 minuten laten opstijven.

In 1 cm dikke plakjes snijden en samen met de tartaarrondjes op een schaal leggen.