Gamba's met gember, gegrilld (warm) |
|
6 grote rauwe gamba's voor de marinade: 1 eetlepel olie 1 theelepel honing 1 theelepel me kuei lou (Chinese rozen eau de vie) of marc de gewürztraminer (eau de vie van gewürztraminer) 1 theelepel geraspte gemberwortel 1 geperst teentje knoflook 1 theelepel nuoc-mam (of Nam Pla = vissaus) mespuntje peper voor het serveren: 1/2 komkommer |
|
BereidingDe gamba's pellen, de staarten in de lengte insnijden en de zwarte darm verwijderen. de gamba's wassen en goed droogdeppen.Alle ingredienten voor de marinade mengen en de gamba's hierin 2-6 uur marineren. De grill voorverwarmen op de hoogste stand. De gamba's laten uitlekken en ± 3 minuten grilleren, halverwege keren. De komkommer in hele dunne reepjes snijden (juliënne). De gamba's serveren met de komkommerreepjes en een schepje marinade. |
Home > Recepten