Home > Recepten

Gamba's met gember, gegrilld (warm)

6 grote rauwe gamba's



voor de marinade:

1 eetlepel olie

1 theelepel honing

1 theelepel me kuei lou (Chinese rozen eau de vie) of marc de gewürztraminer (eau de vie van gewürztraminer)

1 theelepel geraspte gemberwortel

1 geperst teentje knoflook

1 theelepel nuoc-mam (of Nam Pla = vissaus)

mespuntje peper



voor het serveren:

1/2 komkommer
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De gamba's pellen, de staarten in de lengte insnijden en de zwarte darm verwijderen. de gamba's wassen en goed droogdeppen.

Alle ingredienten voor de marinade mengen en de gamba's hierin 2-6 uur marineren.

De grill voorverwarmen op de hoogste stand.

De gamba's laten uitlekken en ± 3 minuten grilleren, halverwege keren.

De komkommer in hele dunne reepjes snijden (juliënne).

De gamba's serveren met de komkommerreepjes en een schepje marinade.