Home > Recepten

Zalm, in champagne gemarineerde (warm)

1 fijngesneden sjalotje

1 eetlepel notenolie

1 dl (arachide)olie

1/2 theelepel mosterd

250 gr zalmfilet

1 1/2 dl champagne brut

1/2 eetlepel zalm-eitjes

kervel
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Visgerechten; Marinades
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In de keukenmachine het sjalotje, de notenolie, de gewone olie, de mosterd en 1 dl water mengen, zodat een gladde dressing ontstaat en die in een lage schaal schenken.

De zalm in gelijke stukjes snijden en die in de dressing leggen. De champagne erover schenken, voorzichtig door elkaar scheppen en minstens 15 minuten laten staan.

De oven voorverwarmen op 200 °C. De vis droogdeppen, in een ovenschaal leggen en in het midden van de oven in ± 15 minuten bijna gaar laten worden. Iets laten afkoelen.

Garneren met zalm-eitjes en een toefje kervel.