Home > Recepten

Champignonbuideltje (warm)

1 eetlepel boter

2 gesnipperde sjalotjes

150 gr (kastanje)champignons in plakjes

zout, peper

1 theelepel kerriepoeder

1 eetlepel fijngehakte bladselderij

1 theelepel fijngehakte rozemarijn

10 plakjes bladerdeeg

eventueel rauwe ham
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 9
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Boter verhitten en gesnipperde sjalot ± 5 minuten bakken. Plakjes champignons toevoegen en nog ± 10 minuten bakken tot het vocht is verdampt. Zout, peper, kerrie, selderij en rozemarijn toevoegen en nog 2 minuten al omscheppend bakken. Mengsel iets laten afkoelen.

1 plakje deeg in 9 repen snijden. Mengsel over het midden van 9 plakjes deeg verdelen. Elk plakje tot een buideltje vormen en met een deegreepje vaststrikken.

In oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Idee: Bak met de champignons 50 gr in kleine blokjes gesneden rauwe ham mee.