Champignonbuideltje (warm) |
|
1 eetlepel boter 2 gesnipperde sjalotjes 150 gr (kastanje)champignons in plakjes zout, peper 1 theelepel kerriepoeder 1 eetlepel fijngehakte bladselderij 1 theelepel fijngehakte rozemarijn 10 plakjes bladerdeeg eventueel rauwe ham |
|
BereidingBoter verhitten en gesnipperde sjalot ± 5 minuten bakken. Plakjes champignons toevoegen en nog ± 10 minuten bakken tot het vocht is verdampt. Zout, peper, kerrie, selderij en rozemarijn toevoegen en nog 2 minuten al omscheppend bakken. Mengsel iets laten afkoelen.1 plakje deeg in 9 repen snijden. Mengsel over het midden van 9 plakjes deeg verdelen. Elk plakje tot een buideltje vormen en met een deegreepje vaststrikken. In oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Idee: Bak met de champignons 50 gr in kleine blokjes gesneden rauwe ham mee. |
Home > Recepten