Home > Recepten

Tompouce assorti, mini- (warm)

voor de tompouces:

4 plakjes bladerdeeg

1 eetlepel fijngehakte tijm

1 theelepel grof zeezout

2 eetlepels fijngehakte hazenlnoten

2 eetlepels geschaafde amandelen

1 theelepel maanzaad

1 theelepel sesamzaad

1 theelepel karwijzaad

1 theelepel anijszaad



voor de kruidenmousse:

100 gr roomkaas

2-3 eetlepels slagroom

zout, peper

3 eetlepels fijngehakte bieslook

1 eetlepel fijngehakte kervel

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1 1/2 eetlepel fijngehakte dragon
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 18
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Uit 1 plakje bladerdeeg 4 vierkantjes van 5 x 5 cm snijden. Bestrooien met tijm en zout.

Uit 1 plakje deeg 6 rechthoekjes snijden van 5 x 3 cm. Hazelnoten erover strooien.

Uit 1 plakje deeg 4 hartjes steken. Amandelen erover verdelen.

Uit laatste plakje deeg 4 rondjes steken. Bestrooien met mengsel van maanzaad, sesamzaad, karwijzaad en anijszaad.

Deegvormpjes in oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar bakken.

Vormpjes voorzichtig met scherp mes horizontaal in twee lagen verdelen.



Roomkaas losroeren met slagroom, zout en peper. Bieslook, kervel, peterselie en dragon erdoor roeren. Vulling in spuitzak overdoen en tompouces ermee vullen.

Benodigdheden

extra nodig: hartvormige uitsteekvormpje (doorsnede 5 cm), rond uitsteekvormpje (doorsnede 5 cm)