Home > Recepten

Bieslook-roomkaas-soesjes (koud)

2 dl water

zout

50 g boter

100 g bloem

8 eieren

100 g vooraf en toe

zout

peper

2 theelepels mosterd

bieslook

tuinkers

kwarteleitjes
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In een steelpan 2 dl water, een snuf zout en 50 gr boter aan de kook brengen.

Ineens 100 gr bloem erbij roeren en tot een glad mengsel roeren, dat van de wand van de pan loslaat.

Van het vuur af (of overdoen in een kom) 1 ei erbij roeren.

Een tweede ei loskloppen en in delen toevoegen: het deeg moet glanzend en glad worden, maar wel stevig blijven.

Het deeg overdoen in een spuitzak met stervormig mondje en hiermee kleine ovale kransjes op bakpapier spuiten, met tussenruimten van 3 cm. Deze midden in de oven bij 200 °C 25 minuten bakken. Laten afkoelen en als een broodje opensnijden.

Voor de vulling 6 eieren hardkoken, pellen en pureren met 100 gr 'Vooraf en Toe', wat zout en peper, 2 theelepels mosterd en lekker veel geknipte bieslook.

Dit in de soesbodempjes spuiten en de kapjes erop liggen.

In de kransjes een toef tuinkers en halve kwarteleitjes leggen.