Home > Recepten

Tomaatsoesjes met geitenkaasmousse (koud)

50 g zongedroogde tomaten

50 g boter

1/4 theelepel zout

1 dl water

60 g bloem

1 theelepel oregano

2 eieren

150 g zachte geitenkaas

75 g volle kwark

1 lepel bieslook
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

50 gr zongedroogde tomaten in kleine stukjes snijden.

50 gr boter met 1/4 theelepel zout in 1 dl water verwarmen tot boter smelt. 60 gr bloem en 1 theelepel oregano toevoegen, zolang roeren tot deegbal van bodem los laat.

Van vuur af één voor één 2 eieren erdoor kloppen. Blijven kloppen tot glanzend deeg ontstaat.

Stukjes tomaat erdoor roeren.

Oven voorverwarmen op 220 °C.

Op ingevette bakplaat ± 20 bergjes deeg scheppen. Soesjes in midden van oven ± 20 minuten bakken. Laten afkoelen.

150 gr zachte geitenkaas, 75 gr volle kwark en 1 eetlepel fijn geknipte bieslook door elkaar kloppen. Soesjes hiermee vullen.