Home > Recepten

Muffins, hartig (koud)

150 gr fijn maïsmeel

200 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr geraspte Parmezaanse kaas

1 zakje gedroogde gist (7 gr)

1/2 theelepel zout

1 eetlepel witte basterdsuiker

2 eieren

1/2 dl melk

75 gr zongedroogde tomaten, in kleine stukjes

1 zongedroogde rode peper, zaadjes verwijderd, in kleine stukjes

2 jalapeño pepers (potje), of groene pepers, zaadjes verwijderd, in

stukjes

3 lente-uitjes, fijn gesneden

50 gr koude boter
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In een kom mengen: maïsmeel, bakmeel, kaas, gist, zout en suiker. In midden kuiltje maken. Hierin eieren breken.

Melk tot lauw verwarmen en erbij schenken. Door elkaar roeren tot samenhangend deeg ontstaat.

Tomaat, pepers en lente-ui erdoor roeren. Koude boter in stukjes erdoor snijden en snel tot deeg kneden. Afgedekt met plastic folie ± 1 uur op warme plaats laten rijzen.

Deeg opnieuw kneden, in 8 porties verdelen. Deeg in holletjes van vorm leggen. Afgedekt nog ± 30 minuten laten rijzen.

Oven voorverwarmen op 175 °C.

Muffins één richel onder midden van oven in ± 25 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen.

Benodigdheden

extra nodig: muffin-bakvorm