Muffins, hartig (koud) |
|
150 gr fijn maïsmeel 200 gr zelfrijzend bakmeel 50 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 zakje gedroogde gist (7 gr) 1/2 theelepel zout 1 eetlepel witte basterdsuiker 2 eieren 1/2 dl melk 75 gr zongedroogde tomaten, in kleine stukjes 1 zongedroogde rode peper, zaadjes verwijderd, in kleine stukjes 2 jalapeño pepers (potje), of groene pepers, zaadjes verwijderd, in stukjes 3 lente-uitjes, fijn gesneden 50 gr koude boter |
|
BereidingIn een kom mengen: maïsmeel, bakmeel, kaas, gist, zout en suiker. In midden kuiltje maken. Hierin eieren breken.Melk tot lauw verwarmen en erbij schenken. Door elkaar roeren tot samenhangend deeg ontstaat. Tomaat, pepers en lente-ui erdoor roeren. Koude boter in stukjes erdoor snijden en snel tot deeg kneden. Afgedekt met plastic folie ± 1 uur op warme plaats laten rijzen. Deeg opnieuw kneden, in 8 porties verdelen. Deeg in holletjes van vorm leggen. Afgedekt nog ± 30 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffins één richel onder midden van oven in ± 25 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen. Benodigdhedenextra nodig: muffin-bakvorm |
Home > Recepten