Kipfrikadel 2 (warm) |
|
200 g aardappels 1 lepel olie 1 teen knoflook 1 sjalot 50 g prei 150 g kipgehakt zout peper nootmuskaat 2 eieren 1 dl olie |
|
Bereiding200 gr aardappelen koken, fijnprakken en warmhouden.1 eetlepel olie in koekenpan verhitten en 1 geperst teentje knoflook, 1 fijngesneden sjalot en ± 50 gr fijngesneden prei ± 5 minuten bakken. 150 gr kipgehakt ± 5 minuten meebakken. Kipmengsel met aardappelen, zout, peper, nootmuskaat en 1 ei mengen. Hiervan ± 12 kleine ovaalvormige balletjes vormen. 1 ei loskloppen, balletjes door ei halen en daarna in ± 1 dl olie in 2-3 minuten goudbruin en krokant bakken. Serveer met bijvoorbeeld honing-chilisaus. |
Home > Recepten