Home > Recepten

Kipfrikadel 2 (warm)

200 g aardappels

1 lepel olie

1 teen knoflook

1 sjalot

50 g prei

150 g kipgehakt

zout

peper

nootmuskaat

2 eieren

1 dl olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

200 gr aardappelen koken, fijnprakken en warmhouden.

1 eetlepel olie in koekenpan verhitten en 1 geperst teentje knoflook, 1 fijngesneden sjalot en ± 50 gr fijngesneden prei ± 5 minuten bakken.

150 gr kipgehakt ± 5 minuten meebakken.

Kipmengsel met aardappelen, zout, peper, nootmuskaat en 1 ei mengen. Hiervan ± 12 kleine ovaalvormige balletjes vormen.

1 ei loskloppen, balletjes door ei halen en daarna in ± 1 dl olie in 2-3 minuten goudbruin en krokant bakken.

Serveer met bijvoorbeeld honing-chilisaus.