Home > Recepten

Kwarteleitjes in ketjapsaus (warm)

2 lepels olie

1 ui

1 rode peper

1/2 theelepel trassi

zout

2 dl water

1/2 lepel tamarindepasta

2 lepels ketjap manis

1 blaadje djeroek poeroet

18 kwarteleitjes

2 lepels olie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Sausjes; Indisch
  • Aantal Porties: 18
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

2 eetlepels olie verhitten en 1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden rode peper, 1/2 theelepel trassi en een snufje zout hierin ± 5 minuten bakken.

2 dl water, 1/2 eetlepel tamarindepasta, 2 eetlepels ketjap manis en 1 blaadje djeroek poeroet toevoegen.

De saus op zacht vuur ± 15 minuten laten koken.

18 kwarteleitjes met koud water aan de kook brengen en ± 2 minuten laten doorkoken.

De eitjes met koud water afspoelen en pellen.

De eitjes in 2 eetlepels olie lichtbruin bakken en aan de ketjapsaus toevoegen.

Nog ± 3 minuten verwarmen.

De eieren met de saus serveren.