Kwarteleitjes in ketjapsaus (warm) |
|
2 lepels olie 1 ui 1 rode peper 1/2 theelepel trassi zout 2 dl water 1/2 lepel tamarindepasta 2 lepels ketjap manis 1 blaadje djeroek poeroet 18 kwarteleitjes 2 lepels olie |
|
Bereiding2 eetlepels olie verhitten en 1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden rode peper, 1/2 theelepel trassi en een snufje zout hierin ± 5 minuten bakken.2 dl water, 1/2 eetlepel tamarindepasta, 2 eetlepels ketjap manis en 1 blaadje djeroek poeroet toevoegen. De saus op zacht vuur ± 15 minuten laten koken. 18 kwarteleitjes met koud water aan de kook brengen en ± 2 minuten laten doorkoken. De eitjes met koud water afspoelen en pellen. De eitjes in 2 eetlepels olie lichtbruin bakken en aan de ketjapsaus toevoegen. Nog ± 3 minuten verwarmen. De eieren met de saus serveren. |
Home > Recepten