Home > Recepten

Omeletrolletjes (warm)

4 eieren

2 lepels olie

1 sjalotje

1 teen knoflook

1 theelepel sambal oelek

1/2 theelepel kuncit

1/4 theelepel ketumbar

200 g rundergehakt

1 dl kokosmelk

bananenblad
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Rundvleesgerechten; Borrelhapjes; Indisch
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

4 eieren loskloppen met zout en hiervan in ± 2 eetlepels olie 8 kleine dunne omeletjes (Ø ± 8 cm) bakken.

1 eetlepel olie verhitten en 1 fijngesneden sjalotje, 1 geperst teentje knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1/2 theelepel gemalen koenjit en 1/4 theelepel gemalen ketoembar ± 5 minuten bakken.

200 gr rundergehakt toevoegen en in ± 5 minuten rul bakken. 1 dl kokosmelk en zout toevoegen en nog ± 5 minuten laten koken.

Mengsel over omeletjes verdelen. Omeletjes oprollen, daarbij zijkanten naar binnen slaan. Rolletjes vastzetten met reepjes bananenblad.