Home > Recepten

Nasi goreng flapjes (warm)

200 gr snelkookrijst

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 krabsticks

2 eetlepels olie

100 gr fijngesneden soepgroente

1 eetlepels kruidenmix voor nasi goring

ketjap manis

sambal oelek

1 ei
  • Omschrijving recept: Rijsgerechten; Borrelhapjes; Indisch
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de krabsticks in stukjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de soepgroenten al omscheppend ± 3 minuten. Schep de nasikruiden en de rijst erdoor en bak alles al omscheppend nog ± 4 minuten. Schep de krabstukjes erdoor.

Breng de nasi op smaak met ketjap en, voor de liefhebbers van heet, met een beet sambal.

Verdeel de nasi over de plakjes bladerdeeg en vouw deze dubbel tot driehoekjes. Plak de randen dicht met een beetje losgeklopte ei. Druk de randen daarna met een vork goed dicht; zo krijgt u meteen een leuk versierd randje.

Vet de bakplaat in en leg de flapjes erop. Bestrijk de bovenkant met ei. Bak de flapjes in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.

U kunt ze zowel warm als koud eten.