Home > Recepten

Kokossaus van Sumatra

1 lepel olie

1 sjalot

1 teen knoflook

1 lepel geraspte gemberwortel

4 gemalen kemiries

1 stengel sereh

3 daun salam

1 theelepel ketumbar

1-2 theelepels sambal oelek

2 dl water

2.5 dl kokosmelk
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

In 1 eetlepel olie 1 fijngesneden sjalot, 1 geperst teentje knoflook en 1 eetlepel geraspte gemberwortel ± 5 minuten bakken.

4 gemalen kemirienoten, 1 gekneusde stengel sereh, 3 blaadjes salam, 1 theelepel gemalen ketoembar en 1-2 theelepels sambal oelek toevoegen.

2 dl water en 2 1/2 dl kokosmelk toevoegen en saus ± 10 minuten laten koken tot deze dik begint te worden.

Sereh en salamblaad jes verwijderen.