Kokossaus van Sumatra |
|
1 lepel olie 1 sjalot 1 teen knoflook 1 lepel geraspte gemberwortel 4 gemalen kemiries 1 stengel sereh 3 daun salam 1 theelepel ketumbar 1-2 theelepels sambal oelek 2 dl water 2.5 dl kokosmelk |
|
BereidingIn 1 eetlepel olie 1 fijngesneden sjalot, 1 geperst teentje knoflook en 1 eetlepel geraspte gemberwortel ± 5 minuten bakken.4 gemalen kemirienoten, 1 gekneusde stengel sereh, 3 blaadjes salam, 1 theelepel gemalen ketoembar en 1-2 theelepels sambal oelek toevoegen. 2 dl water en 2 1/2 dl kokosmelk toevoegen en saus ± 10 minuten laten koken tot deze dik begint te worden. Sereh en salamblaad jes verwijderen. |
Home > Recepten