Home > Recepten

Tomatentaartjes 2 (warm)

8 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid

2 uien in ringen

2 eetlepels olijfolie

400 gr rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, fijngesneden

zout, peper

1 eetlepel tijmblaadjes

2 eetlepels grof gesneden kervel
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Borrelhapjes; Italiaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Uit deegplakjes cirkels steken en op bakplaat leggen. Deegranden iets omhoog drukken en bodems met vork inprikken.

Ui in olie ± 10 minuten bakken. Ui en tomaat over deegbodems verdelen.

Met zout, peper en tijm bestrooien en taartjes in midden van oven ± 25 minuten bakken.

Voor serveren met kervel bestrooien.

Benodigdheden

extra nodig: ronde uitsteekvorm doorsnee 10 cm; bakplaat, ingevet