Sushi met vis (koud) |
|
100 gr (sushi)rijst (toko) 3 eetlepels sushi-azijn (toko) 2 velletjes nori (gedroogd zeewier) (toko) 150 gr rauwe verse vis (tonijn of zalm), in lange reepjes wasabi (mierikswortelpasta, toko) 1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman) 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel |
|
BereidingRijst met 130 ml koud water aan de kook brengen en afgedekt 8-12 minuten laten koken. Rijst op bord uitspreiden, azijn erover sprenkelen en tot lauwwarm laten afkoelen.Op matje 1/2 velletje nori leggen, hierop laagje rijst strijken. In midden van rijst reepjes vis leggen en vis dun met wasabi bestrijken. Sushi met matje oprollen en rol in 6 stukken snijden. Nog 3 rollen maken en serveren met saus van sojasaus en gemberwortel. Benodigdhedenextra nodig: bamboe rolmatje |
Home > Recepten