Home > Recepten

Sushi met vis (koud)

100 gr (sushi)rijst (toko)

3 eetlepels sushi-azijn (toko)

2 velletjes nori (gedroogd zeewier) (toko)

150 gr rauwe verse vis (tonijn of zalm), in lange reepjes

wasabi (mierikswortelpasta, toko)

1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman)

1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Sushi; Visgerechten; Japans
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rijst met 130 ml koud water aan de kook brengen en afgedekt 8-12 minuten laten koken. Rijst op bord uitspreiden, azijn erover sprenkelen en tot lauwwarm laten afkoelen.

Op matje 1/2 velletje nori leggen, hierop laagje rijst strijken.

In midden van rijst reepjes vis leggen en vis dun met wasabi bestrijken.

Sushi met matje oprollen en rol in 6 stukken snijden.

Nog 3 rollen maken en serveren met saus van sojasaus en gemberwortel.

Benodigdheden

extra nodig: bamboe rolmatje