Home > Recepten

Shii-take, gevuld (warm)

12 grote shii-take

2 lepels olijfolie

2 sjalotjes

1 teen knoflook

1 theelepel salie

100 g rauwe ham

zout

peper

4 lepels geraspte Manchego (schapenkaas)
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Borrelhapjes; Spaans
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Uit 12 grote shii-take steeltjes verwijderen.

In 2 eetlepels olijfolie 2 fijngesneden sjalotjes, 1 teentje geperste knoflook en 1 theelepel fijngesneden salie ± 5 minuten bakken.

100 gr fijngesneden rauwe ham, zout en peper erdoor roeren.

Shii-take vullen met hammengsel, 4 eetlepels geraspte schapenkaas (Manchego) of belegen kaas erover strooien en shii-take in midden van oven (200 °C) ± 20 minuten bakken.