Home > Recepten

Garnalenballetjes, gefrituurde (warm)

15 g boter

1 lepel bloem

1.5 dl visbouillon

250 g garnalen

zout

peper

ei

paneermeel

frituurolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Garnalengerechten; Spaans
  • Aantal Porties: 35
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

15 gr boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en 2 minuten meewarmen.

1 1/2 dl visbouillon (van tablet) erdoor roeren en saus 10 minuten zachtjes koken.

Saus laten afkoelen en mengen met 250 gr fijngesneden garnalen, zout en peper.

Van mengsel 35 balletjes (walnoot-grootte) vormen.

Balletjes door losgeklopt ei en daarna door paneermeel rollen.

Frituurolie verhitten tot 170 °C. en garnalenballetjes ± 3 minuten lichtbruin frituren.