Zalm-mierikswortel-room-torentje (lauwwarm) |
|
voor de omeletjes: 12 eieren zout, peper 1 theelepel sesamolie 2 velletjes nori in dunne reepjes (toko) voor de aardappelkoekjes: 3 grof geraspte aardappels 1 eetlepel fijngesneden bieslook 3 eetlepels bloem 2 eieren 2 eetlepels wasabi (mierikswortelpasta, toko) 3 eetlepels crème fraîche 2-3 eetlepels olie voor de mierikswortel-room: 2 eetlepels crème fraîche 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje of vers) 1 theelepel fijngesneden bieslook voor de garnering: 24 repen gerookte zalm fijngesneden bieslook zalmeitjes |
|
BereidingOmeletjes: eieren loskloppen, met zout, peper, sesamolie en nori.Koekenpan (24 cm doorsnee) verhitten, helft van beslag erin schenken en op zacht vuur laten stollen. Rest van beslag op zelfde wijze bakken. Omeletjes strak oprollen en in plasticfolie verpakt laten afkoelen. Aardappelkoekjes: aardappel, bieslook, bloem, eieren, wasabi, zout, peper en crème fraîche in keukenmachine tot glad mengsel pureren. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en beslag in bakringen in ± 5 minuten lichtbruin bakken, koekjes halverwege keren. 24 koekjes bakken en in oven (160 °C) warm houden. Mierikswortel-room: crème fraîche, mierikswortel en bieslook mengen. Serveren: beide omeletrollen in 12 plakjes van 1 1/2 cm dik snijden. Warm aardappelkoekje beleggen met plakje omelet, plakje zalm en 1 theelepel mierikswortel-room. Met bieslook en zalmeitjes garneren. Benodigdhedenextra nodig: metalen bakringen van ± 5 cm doorsnee (keukenwinkel) |
Home > Recepten