Home > Recepten

Zalm-mierikswortel-room-torentje (lauwwarm)

voor de omeletjes:

12 eieren

zout, peper

1 theelepel sesamolie

2 velletjes nori in dunne reepjes (toko)



voor de aardappelkoekjes:

3 grof geraspte aardappels

1 eetlepel fijngesneden bieslook

3 eetlepels bloem

2 eieren

2 eetlepels wasabi (mierikswortelpasta, toko)

3 eetlepels crème fraîche

2-3 eetlepels olie



voor de mierikswortel-room:

2 eetlepels crème fraîche

1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje of vers)

1 theelepel fijngesneden bieslook



voor de garnering:

24 repen gerookte zalm

fijngesneden bieslook

zalmeitjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes; Australisch
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Omeletjes: eieren loskloppen, met zout, peper, sesamolie en nori.

Koekenpan (24 cm doorsnee) verhitten, helft van beslag erin schenken en op zacht vuur laten stollen. Rest van beslag op zelfde wijze bakken.

Omeletjes strak oprollen en in plasticfolie verpakt laten afkoelen.

Aardappelkoekjes: aardappel, bieslook, bloem, eieren, wasabi, zout, peper en crème fraîche in keukenmachine tot glad mengsel pureren.

In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en beslag in bakringen in ± 5 minuten lichtbruin bakken, koekjes halverwege keren.

24 koekjes bakken en in oven (160 °C) warm houden.

Mierikswortel-room: crème fraîche, mierikswortel en bieslook mengen.

Serveren: beide omeletrollen in 12 plakjes van 1 1/2 cm dik snijden.

Warm aardappelkoekje beleggen met plakje omelet, plakje zalm en 1 theelepel mierikswortel-room.

Met bieslook en zalmeitjes garneren.

Benodigdheden

extra nodig: metalen bakringen van ± 5 cm doorsnee (keukenwinkel)